Onze 1ste appel van het seizoen die we half augustus plukken.
Zoet-zuur van smaak. Een verfrissend begin na de “oude oogst”.
Echte zomerappel , dus niet zo lang te bewaren.
De zomerappel die wel te bewaren en een hele fijne zacht-zure smaak heeft. Is een wat steviger appel die goed mee kan naar school of naar het werk. Ook voor appelmoes zeer geschikt.
Deze appel plukken we vanaf de derde week van augustus en elke keer alleen de gekleurde appels en bij de 4de keer alles er af.
Deze herfstappel wordt eind augustus in een keer ge-oogst. Het heeft een iets cox-achtige smaak , maar dan iets frisser. Bijzonder aroma. Kan ook al goed in de appeltaart.
Na de zomer/herfst rassen beginnen we rondhalf september met de Elstar te plukken. Ook deze appel plukken we op kleur. Deze zeer smakelijke appel is lekker fris en stevig en kan voor alles gebruikt worden. Staat bij ons dan ook op nummer 1 in de verkoop.
Dit zeer oude ras wordt wel de banaan onder de appels genoemd. Dat komt door z’n specifieke smaak. Tot januari goed te bewaren, daarna wordt het gauw zachter.
Deze appel wordt ook wel Schone van Boskoop genoemd. Ze worden in de 3de week van september geplukt. Het is de appel voor appeltaart en de appelflappen vanwege de zure smaak.
Dit is een stoofappel. De appel voor in het recept van de Hete Bliksem, een stamppot met zoete en zure appels. Deze appel blijft met koken heel en kan dan ook als bijgerecht geserveerd worden met kaneel. Gewoon proberen.
Dit is een knalrode appel die hard en heel zoet is. Een heerlijke handappel als je van zoet fruit houdt. We plukken het eind september.
Deze appel plukken we ook op kleur en beginnen daar in oktober mee. Het is een grote stevige appel die zacht-zuur van smaak is en heel sappig. Door z’n zeer goede bewaarkwaliteiten kunnen we het een jaar rond beschikbaar hebben.
Ook dit is een zeer oud ras die we ook in oktober plukken. Deze plukken we allemaal te gelijk van de boom. Door dat we ze wat later plukken zijn de appels al een beetje geel wat de smaak zeer ten goede komt. Ze zijn iets zoetig en lekker sappig. Ook deze appel is een jaar rond houdbaar.
Deze paars-rode appel is niet zo bekend. De appel is fris-zuur van smaak. De smaak komt in januari eigenlijk goed tot zijn recht. Deze stevige appel is ook erg lekker in de appeltaart. Wordt eind september/begin oktober geplukt.
Dit is de 1ste handpeer die we eind augustus plukken. Het heeft een zoete smaak met een lekker aroma. Het is een klein ras dus gauw op bij ons.
Begin september gaan we met deze peer beginnen met de oogst. Het is een langwerpige peer die zoet en stevig is. We kunnen het bewaren tot in mei toe.
Dit is een dikke ronde super sappige handpeer. Die plukken we begin oktober. Het heeft een dikke schil. Als deze peer rijp is moet er een bord onder, een doekje erbij, want het is allemaal sap en super lekker.
Dit is de stoofpeer die we in oktober plukken. Een rood kokende zoete peer. Heerlijk bij allerlei gerechten. Het is niet zo’n grote peer dus schillen is wel even werk, maar dan heb je ook wel wat lekkers.
De start van het nieuwe seizoen begint bij ons met de Opal-pruim. Een blauwe ronde pruim, die we ca. 1 augustus gaan plukken, elke keer de rijpe er uit. In 10 dagen tijd zijn ze allemaal geplukt. Deze pruim is heel, heel erg zoet en altijd los van de pit. Het velletje is ook heel erg dun dus ook nog prima voor de jam. Heerlijk!
In de 3de week van augustus gaan we deze grote oranje-gele pruim oogsten. Ook nu plukken we op rijpheid. Deze ovaal vormige pruim is stevig en zoet met een wat dikkere schil. Prima pruim om er taart mee te bakken. Als men tijd heeft om de schil er af te halen en van het vruchtvlees jam te maken. Dan krijg je hele mooie gele pruimenjam.