Lente 2020

on 23 maart 2020

Lente 2020,

De lente is begonnen. Na een zeer natte winter, de regenpakken zijn met het snoeien nog nooit zo vaak aan geweest, is nu de zon door gebroken. De afgelopen dagen met een droge stevige oostenwind. Een wind die vroeg opstaat en laat naar bed gaat. De knoppen van de pruimenbomen zitten in een wit bolletje, de perenknoppen staan iets open met de eerste blaadjes en de appels zijn nog minder ver heen. Dit betekent dat de knoppen nog wel een paar graden vorst kunnen verdragen. De beregeningsinstallatie is uiteraard wel neer gezet en staat eventueel start klaar. Als de oostenwind iets minder wordt zal er waarschijnlijk beregend moeten worden dus wat nachtelijke activiteiten voor ons.

We hebben ook een paar percelen gerooid afgelopen winter. Die liggen nu gespit klaar en kunnen wat drogen. Daar zullen in de komende maand weer appelbomen en perenbomen geplant gaan worden. En het snoeiwerk is ook nog niet klaar, dus wij hebben werk genoeg.

Ook bij ons in de boerderijwinkel is er genoeg werk te doen. We hebben gelukkig  volop aardappelen en uien beschikbaar van onze akkerbouwers. En de kippen bij de kippenboer leggen hun eitjes goed door, dus wij hebben altijd voorraad. Onze appels en peren zijn uiteraard ook volop aanwezig, en onze sappen zijn er ook genoeg. Onze grossier uit IJsselmuiden heeft ook genoeg groenten uit de koekoekspolder, dus vlakbij, en de citrusvruchten zijn er ook gelukkig nog.

Ook wij zijn door het corona-virus extra voorzichtig, en willen graag de 1,5 meter afstand in acht nemen. Onze schuur is groot genoeg en dan lukt dat ook prima. Contant betalen kan dan ook prima en anders met een overboeking op uw mobiele telefoon is mogelijk. Uiteraard is onze fruitautomaat ook aanwezig en bevoorraden wij die regelmatig. 

Wij blijven voor u allen OPEN zodat u verse groenten en fruit kunt blijven halen, dat is heel gezond en met volop vitaminen en mineralen.