Rooien en planten

on 15 november 2022

De oogst is achter de rug. Dat wil niet zeggen dat wij niks meer te doen hebben. Alle gebruikte machines en materialen moeten schoon gemaakt worden en weer opgeruimd in de schuur. Maar ook in de boomgaard moet het onkruid bestreden worden onder de bomen. En de fruitbomen krijgen nog voeding via de bladeren met de spuitmachine. Ook hebben we een stukje gerooid en er wordt de volgende maand daar ook al weer geplant. Dus de grond ligt er al weer gespit bij. Dan alles weer precies uitmeten waar de rijen bomen moeten komen staan. De palen moeten gezet worden en het ijzerdraad er dan over heen. Dan op de rij,de plantgaten uitmeten, om de gaten met de hand te spitten. Dan pas gaan we de boom planten met een netje om het onderste deel van de boom zodat de hazen er niet aan kunnen gaan vreten. De bomen worden dan vastgebonden en dan wordt het met water nog aangestort zodat de grond er goed omheen sluit. Het is altijd weer een groot werk. Als deze klus klaar is kunnen we ook weer gaan snoeien met de electrische schaar. Dat duurt tot half april. Dus we hoeven ons niet te vervelen.

In de boerderijwinkel zijn nu veel verschillende soorten appels aanwezig en uiteraard ook alle soorten peren. De openingstijd is weer vanaf 10.00 uur. De boerenkool is ook weer flink gegroeid en uiteraard weer vers te koop bij ons. Ook de pompoenen zijn reuze geworden en kunnen zowel voor decoratie als genuttigd worden. Doordat we een stukje boomgaard gerooid hebben is er ook haardhout van appelbomen te koop. Het zijn stammen van ca. 1 meter. De prijs is € 75,00 per kubieke meter, en op=op!!

De feestdagen komen er ook al weer gauw aan. De feestdagen zijn wij gesloten maar de automaat is wel altijd ge-opend.

Wij zijn oudejaarsdag ge-opend van 8.30-15.00. Daarna zijn we even gesloten tot en met  donderdag  5 januari. Vanaf vrijdag 6 januari zijn wij weer open vanaf 10.00 !!!

Wij wensen iedereen goede feestdagen en vooral een gezond en fruitig 2023 toe !!

Familie Klaren