Na de bloei komt de groei

on 21 mei 2022

De snoeiperiode was half april klaar, de nachtvorstperiode was toen al bezig. De nacht van 2 op 3 april was een zeer koude nacht tot -5 graden Celsius aan de grond. Dus in de vroege ochtend waren de bloemknoppen bedekt met een mooie laag ijs en lange ijspegels. Met de opkomende zon weer een prachtig gezicht.  Vanaf nu, na ijsheiligen, is de kans op nachtvorst een stuk kleiner. De bloeitijd was vroeg dit jaar, dus wij verwachten in de derde week van juli dan ook al de eerst Opal pruimen te oogsten. Maar eerst moet er nog van allerlei ander werk gebeuren. Alle vruchten zitten weer aan de bomen en dan is het even afwachten hoe de natuurlijke rui gaat verlopen. Deze rui gaat vanzelf en kun je niks aan doen. En dan in juli gaat het fruit groeien, we willen wel graag dikke pruimen en dikke peren en de appels een mooie middenmaat, bij een hollandse zomer gaat dat ook zeker helemaal goed komen.

Bij de boerderijwinkel is er ook van allerlei aktiviteiten. Zo is er op 14 mei bij het Torenbosje de fietsroute geopend van Ontdek de oostrand Dronten. Een initiatief van 21 ondernemers in dit gebied en ondersteund door gemeente Dronten. De fietsroutes zijn te downloaden via drontengeeftjederuimte.nl . Bij ons in de boerderijwinkel hebben we ook flyers van deze routes. Wij zijn met onze winkel geopend van dinsdag tot en met zaterdag, dus men kan dan altijd even binnen wandelen. Ook de koffie , thee of een sapje kan men komen drinken op ons zitje bij de boerderijwinkel. Een heerlijk rustpunt waar men kan genieten van de fruitbomen en het gekwetter van de vogels en het gekakel van onze bruine kippen.

Wij wensen iedereen een gezonde zomer toe en u bent welkom op de boerderijwinkel Klaren aan de Boudewijnlaan 15 in Dronten.