Turbulente periode

on 07 september 2021

Het is 7 september 2021,

De pruimen pluk is net klaar. De Opal was na de eerste week van augustus geplukt. De Reine Victoria die hebben we afgelopen zaterdag leeg geplukt. Ook onze eerste appel de Delbare estivale hebben we al een paar keer de rode blosjes er uit geplukt. En al dat nieuwe fruit smaakt al weer heerlijk. De komende 3 weken hebben we nog pruimen in de verkoop dus wees er snel bij.

De turbulente periode heeft vooral te maken dat de oprichter van ons fruitteelt bedrijf Henk Zieleman op 21 augustus na een kort ziekbed is overleden. Mijn vader en schoonvader is altijd ge-interesserd geweest en gebleven in ons fruitteeltbedrijf. De laatste jaren ging hij met zijn scootmobiel over het betonpad om te kijken naar de bomen, bloesem en het fruit. Bij de uitvaart zijn wij met de familie en met mijn vader in de kist op de fruitwagen over het betonpad gegaan. Als een groot eerbetoon aan mijn vader. 

De volgende drukke periode staat er aan te komen. Vanaf aanstaande week gaan wij volop beginnen met het plukken van de conference peren en iets later zullen we aan de elstar beginnen. Gezellig met de plukploeg aan het werk maar ook gezellig met elkaar een bakkie koffie/thee drinken. De komende weken zullen er dus weer van allerlei soorten appels en peren bij komen in de boerderij-winkel.

Gedurende de plukperiode zal de boerderij-winkel openen vanaf 10.30 uur.  We drinken namelijk eerst koffie in de boomgaard.

De zaterdag gaat de boerderij-winkel gewoon open om 8.30!!